Back to Top

Wachtwoord Huawei vergeten: wat te doen? - androidtoestel.nl

Je bent je wachtwoord van je Huawei smartphone vergeten. Hierdoor kun je het toestel niet ontgrendelen. Moet je de smartphone terugzetten naar fabrieksinstellingen of is er een andere oplossing? Gelukkig hoef je niet direct drastische maatregelen te treffen.

Schermvergrendeling: verschillende opties

Veel smartphones vanaf 2018 werken met gezichtsherkenning of vingerafdruksensor. Hierbij maak je gebruik van biometrische gegevens. Dit is een veilige en moderne manier voor het vergrendelen en ontgrendelen van je toestel.

Naast biometrische gegevens heb je ook de keuze uit een schermvergrendeling door middel van pincode, patroon of wachtwoord. In veel gevallen dient het wachtwoord ook als back-up. Juist daarom is het belangrijk om voor een veilig wachtwoord te kiezen en deze nooit kwijt te raken.

Tip: Losse smartphones - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met smartphone vergelijken

Probleem: Huawei wachtwoord vergeten

Helaas kan het voorkomen dat je het wachtwoord van je Huawei toestel bent vergeten. Hierdoor is het niet mogelijk het toestel te ontgrendelen, of kun je bepaalde acties niet uitvoeren. We geven 3x een oplossing voor dit probleem.

1. Achterhaal je wachtwoord

Wanneer je goed nadenkt, komt het vergeten wachtwoord vaak weer naar boven. Veel mensen gebruiken een naam, plaatsnaam of koosnaampje als wachtwoord. Misschien is het ook wel een geboortedatum van jezelf, partner of kind. Voordat je verdere stappen onderneemt is het handig om nog eens goed over het vergeten wachtwoord na te denken.

2. Schermvergrendeling herstellen via Google account

Voer je meerdere keren een verkeerd wachtwoord in, dan verschijnt er soms de melding patroon vergeten. Tik hierop en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Google account in. Via je Google-account kun je de schermvergrendeling opnieuw instellen. Let op dat dit niet altijd werkt.

3. Huawei resetten via recovery mode

Lukken bovenstaande twee methoden niet, dan zit er niks anders op om je Huawei toestel te resetten. Hierbij zet je de smartphone terug naar de fabrieksinstellingen. Helaas gaan dan ook alle gegevens en instellingen verloren. Heb je eerder een back-up gemaakt (eventueel automatisch), dan is dit niet zo’n probleem. Via de back-up kun je namelijk alle gegevens en instellingen terugzetten.

Zo voer je een reset via recovery mode uit:

  • Schakel de smartphone uit en wacht een paar seconden
  • Houd de volume-omhoog knop en powerknop tegelijkertijd ingedrukt
  • Je bevindt je in de bootloader
  • Navigeer met de volumeknoppen naar Wipe data/ factory reset
  • Bevestig met de powerknop

Je toestel wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dit kan enige tijd duren. Werkt bovenstaande handleiding niet? Mogelijk moet je dan de volume-omhoog knop, de powerknop en de homeknop tegelijkertijd indrukken. Dit hangt helemaal van het model Huawei af: ouderen toestellen hebben nog geen fysieke homeknop.

Het kan dat je de knoppen tegelijkertijd indrukt maar dat het toestel normaal opstart. Schakel het toestel weer uit en probeer het opnieuw. Soms helpt het om eerst de andere knop of knoppen in te drukken en dan de powerknop erbij te nemen.

Huawei back-up terugzetten

Na het resetten naar fabrieksinstellingen start het toestel opnieuw op. Je hebt nu de mogelijkheid om je smartphone te configureren. Is er een back-up beschikbaar, kies hier dan altijd voor. Zo hoef je niet alles opnieuw in te stellen en vind je jouw oude gegevens weer terug. Het is uiteraard wel belangrijk dat je toegang tot deze back-up hebt. Android toestellen slaan de back-up in je Google-account op. Zorg er dus voor dat je het wachtwoord van je Google account nog weet.

Tip: gebruik voor elk account, e-mail, smartphone en andere zaken een ander wachtwoord. Omdat het veel verschillende wachtwoorden zijn, is het handig om deze in een schrift je op te schrijven. Dit schriftje bewaar je op een veilige plaats waar niemand bij kan.

Een goed wachtwoord kiezen

Het blijft belangrijk om een goed wachtwoord te kiezen. Dit is uiteraard niet je naam of geboortedatum: dit is voor anderen zeer eenvoudig te achterhalen. Kies een woord waar je echt iets mee hebt. Bijvoorbeeld je lievelingsdier, lievelingskleur of favoriete land. Je kunt ook een dag van de week nemen of een maand of jaartal waar je speciale herinneringen aan hebt. Uiteraard kies je een wachtwoord die niet voor de hand ligt. Heb jij het de hele dag over je hond, dan neem je uiteraard geen wachtwoord als ‘hond’ of de naam van je huisdier.

© Copyright 2009 - 2025 AndroidToestel.nl - www.androidtoestel.nl | Realisatie: AASHQ